Električno talno ogrevanje ELPAN pri obnovi kopalnice

Kopalnica je zagotovo najintimnejši prostor vsakega doma. V njej večina od nas dan prične in prav tako tudi konča. Zato je pri prenovi kopalnice bistveno, da si jo naredite tako kakršno si želite. 
Obnova kopalnice je kar precejšnji finančni zalogaj, zato je dobro da pri načrtovanju namenite precej pozornosti in časa . Ko je kopalnica enkrat izdelana, lahko vsaka sprememba prinese s seboj nevšečnosti, stres in veliko dodatnega dela in s tem povezanih stroškov.
Poleg lepih keramičnih ploščic ter ostale kopalniške opreme pa je tudi zelo pomembno, da je vaša nova kopalnica topla.
Ni bolj prijetnega občutka, kot stopiti iz tuša ali kadi na topla tla.
Zato je dobro v načrt prenove vključiti tudi ogrevanje tal z grelno mrežo, ki vam prinaša številne prednosti:
- Prihranek pri stroških bivalnega prostora
- Maksimalno udobje
- Majhna poraba električne energije
- Brez stroškov vzdrževanja
- Enostavna vgradnja
- Odlična rešitev pri prenovi
Pri vgradnji električnega talnega ogrevanja ni omejitve pri ureditvi bivalnih prostorov. Na ta način lahko postavite pohištvo kamor želite in niste vezani na postavitev drugih ogrevalnih teles. Poleg prihranka pri prostoru ni vidnih nobenih grelnih elementov, kar vam dodatno poveča površino kopalnice.
 
V kopalnici, kjer je položena keramika so tla hladna in neprijetna na dotik. Občutek je čudovit, ko stopite iz tuša na tople ploščice sredi zime.
Hladna tla v kopalnici so velikokrat izpostavljena vlagi in mokrim tlom. Z vgraditvijo grelne preproge zagotovimo hitro osušitev mokrih tal ter preprečimo nastajanje plesni v prostoru.
 
 Električno talno ogrevanje z grelo mrežo je z vidika investicije gotovo med cenejšimi ogrevanji, saj ne potrebujemo kurilnice, dimnika,radiatorjev… Z radiatorji hkrati ogrevamo tudi del stene, zaradi katere se tako izgubi del energije. Pri električnem talnem ogrevanju se vsa energija pretvori v toploto in ostane v prostoru, zato je izkoristek maksimalen. Električno talno ogrevanje je akumulacijsko ogrevanje, kar pomeni, da se toplota shrani. Pri takšnem ogrevanju je potreben določen čas, da se tla segrejejo, nato pa držijo želeno temperaturo. Ko talno tipalo zazna, da je temperatura padla, se termostat zopet vklopi in dogreje na želeno temperaturo. Ravno zaradi tega poraba električne energije ni velika, saj aktivno ne deluje čez cel dan, ampak le 4-5 ur na dan.
 
Električno talno ogrevanje ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Torej ni vsakoletnih stroškov vzdrževanja kotla, dimnika, cistern ali grelnih teles.
 
Če v vaši kopalnici tlakov ni možno menjati ter poglabljati, priporočamo da v projekt prenove vključite tudi talno ogrevanje z grelnim kablom oziroma grelnimi mrežami.
Polaganje je zelo enostavno, saj so v setu priložena navodila za montažo s skicami, priklop na električno napetost pa naj opravi pooblaščeni elektro monter.
  
Električno talno ogrevanje je primerno kot edino ali dodatno ogrevanje. Pri prenovi prostorov predstavlja odlično rešitev, ker omogoča vgradnjo grelne mreže direktno na keramiko, v estrih, pod estrih ali pa v keramično lepilo. Z grelno mrežo se v kopalnicah navadno prekrijejo samo pohodne površine.
  
 V kolikor želite dodatne informacije, reference ali želite neobvezujočo ponudbo, nas prosim pokličite na 05/625 94 75 ali 051 686 150.
ali pa nas kontaktirajte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Spremljajte nas tudi na Facebooku!

Elpan 799x400 IR panels 078
 

 

 

 • Ceramica Dolomite
 • Unidelta
 • Ivar
 • Caleffi
 • blitz
 • Kolpasan
 • Ariston
 • emmeti
 • Liv
 • Bugnatese
 • Geberit

KONTAKTI

Telefon: 05 625 94 75
GSM: 031 686 150
Email: info@gal1.si

Delovni čas

Ponedeljek
07:00 - 16:00
Torek
07:00 - 16:00
Sreda
07:00 - 16:00
Četrtek
07:00 - 16:00
Petek
07:00 - 16:00
Sobota
08:00 - 12:00
Nedelja
Nedelje in prazniki zaprto.

slo certifikat
Smo vaš zanesljiv poslovni partner. 
Podjetje Gal-1 d.o.o. je namreč  pridobilo
certifikat bonitetne odličnosti, prav
tako je podjetje objavljeno na seznamu
najboljših podjetij na portalu Company
Wall business.

35,10,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,2,0,1,0,27,4,9,1,0,0,21,0,1
OGREVANJE IN HLAJENJE
OGREVANJE IN HLAJENJE
VODOVODNI MATERIAL
VODOVODNI MATERIAL
NAMAKALNI SISTEMI
NAMAKALNI SISTEMI
SANITARNA IN KOPALNIŠKA OPREMA
SANITARNA IN KOPALNIŠKA OPREMA

Možnost dobave artiklov tudi ostalih proizvajalcev.
Brezplačna dostava.

Smo ekskluzivni zastopnik za:
blitz   caleffi